Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

INTERVIEW | Eva Buitenhek - juridisch trainee

Wat is je favoriete boek?
Op dit moment lees ik met veel plezier een boek uit de reeks van de zeven zussen. De reeks is geschreven door Lucinda Riley. Zes delen zijn inmiddels uit, het zevende komt in mei. Na een plotselinge dood van de adoptievader, Pa Salt, gaat iedere zus haar achtergrond proberen te ontrafelen aan de hand van instructies die Pa Salt heeft achtergelaten. Ieder boek gaat over een andere zus en ieder boek brengt weer mooie liefdevolle avonturen met zich mee. Ieder zus heeft een uniek verhaal en een unieke achtergrond. Ik vind het prettig om deze boeken te lezen, want er wordt een fictieve wereld geschetst maar je voelt dat jij met hen reist. Ik lees het altijd voor het slapen gaan zodat ik mijn gedachten op nul kan zetten.

Wat zou je onmiddellijk doen als er geen coronacrisis was?
Buiten zijn met mensen om me heen! Dat is echt wat ik graag wil; met mensen die ik lief heb drankjes doen, muziek luisteren, enorm veel lachen en elkaar stevig vast kunnen pakken. Ook wil ik graag weer wedstrijden handballen met mijn team. Verder wil ik graag weer naar een festival toe, zoals foodfestivals (eten is mijn hobby, daarover meer) of muziekevenementen zoals Fairytale in de buurt van de Efteling. O, ja! En natuurlijk een terrasje en ik wil HEEL graag op vakantie.

Maar je komt uit het zuiden! En carnaval dan?
Begrijp me niet verkeerd. Carnaval is echt top, maar ik ga liever twee dagen Carnavallen en dan een week skiën (en après-skiën).

En eten is dus je hobby? Alleen kauwen of ook koken?
Ja, allebei natuurlijk! Tijdens de introductie van het traineeprogramma heb ik een kookboek meegenomen. Ik vind dat koken meer is dan eten. Samen koken en samen eten verbindt! Ik haal er energie uit om op zoek te gaan naar recepten en die dan zo goed mogelijk bereiden. Variatie is daarbij belangrijk. Ik ben niet zo van de standaard Hollandse kost: aardappelen, groente en vlees vind ik niet zo spannend. Ik maak liever gerechten met meer verschillende ingrediënten en kruiden. In de categorie conventioneel kun je me wel wakker maken voor een lekker borrelplankje.

Heel graag op vakantie waar naartoe?
Op de planning staat al een tijdje om met mijn vriend een maandje door mooie natuur te trekken, zoals in Nieuw-Zeeland of Australië. Vooralsnog ben ik alleen nog maar naar de ‘standaard’ vakantielanden geweest, zoals Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland. Daar is zeker niks mis mee! Van de zomer ben ik ook naar de camping geweest in Frankrijk. Ik wil alleen meer zien en ontdekken. Op vakantie hou ik wel van afwisseling: lekker actief in de ochtend en in de middag met mijn koppie in de zon.

En wat was dan je leukste vakantie?
Dat was zeker weten Griekenland. Ik ben met mijn moeder naar Zakynthos gereisd via Eliza Was Here. Het is een reisorganisatie die de mooiste plekjes als vakantiebestemming aanbiedt. We sliepen in een oud gerenoveerd kasteel dat helemaal in Griekse stijl was ingericht (veel wit en blauw). We zaten op een berg en hadden een prachtig uitzicht op zee. We hadden een auto gehuurd en samen zijn we het hele eiland over gecrost. Uiteindelijk ook naar de blue caves gegaan waar we samen een bootje hadden gehuurd. Ik heb daar echt de allerblauwste zee ooit gezien. Dat was zo prachtig! Ik vind de zee altijd al bijzonder en ik voel me daar ook fijn, maar het meest bijzondere was dat het samen met mijn moeder was. Het eten is daar trouwens ook echt top.

Je bent ook een fanatieke sportster toch?
Jazeker, ik speel handbal bij Avanti dames 1. We spelen sinds twee jaar eerste klasse, trainen twee keer per week anderhalf uur en spelen één keer per week een wedstrijd. Tijdens mijn middelbare schooltijd speelde ik van mijn 14de tot mijn 16de voor de selectie van Noord-Brabant. Dat was fantastisch. Ik heb daardoor al vroeg veel van handbal-Europa gezien omdat we vaak tot wel vijf keer per jaar een toernooi in het buitenland hadden, zoals in Zweden, Denemarken, België en Duitsland. Ik vind het erg leuk om op ‘hoog’ niveau handbal te spelen. Het is wel een pittige sport dus het afgelopen jaar was voor het eerst in tijden dat ik niet constant onder de blauwe plekken zat. Naast handbal doe ik ook graag aan fitness. Ik vind het belangrijk om fit te zijn. Verder ski ik sinds mijn zesde en daar haal ik veel plezier uit.

En après-ski?
Ja tuurlijk, hoort erbij.

Wat is nog meer goed om te weten over jou?
Ik wil graag iets betekenen voor anderen en voor de maatschappij. Ik ben enthousiast en gedreven en ga op zoek naar concrete oplossingen. Daarbij vind ik het belangrijk om die oplossingen in teamverband te realiseren en iedereen in zijn/haar kracht te zetten. Je kunt van mij verwachten dat ik mijn collega’s net dat ene duwtje geef als ze dat nodig hebben. Verder vind ik de sfeer heel belangrijk: naast goede resultaten moet er ook lol worden gemaakt met elkaar. Ik heb weleens gehoord dat ik een goed gevoel voor humor heb en ik hoop dat ik daarmee ook mensen op hun gemak kan laten voelen (people pleaser). Ik probeer daarom ook altijd mijn best te doen om de ander aan te voelen wat wel en niet werkt voor diegene.

En je professionele ervaring?
Tijdens mijn studie HBO-Rechten aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys heb ik de minor Recht & Veiligheid gevolgd. De minor heeft een verdiepende kennis van het straf- en bestuursrecht aangereikt en de onderwerpen jeugdcriminaliteit en ondermijnende criminaliteit zijn uitgebreid besproken. Daarnaast heb ik al enige ervaring mogen op doen in de praktijk op het gebied van (openbare orde en) veiligheid. Ik heb stagegelopen en gewerkt bij de gemeente 's-Hertogenbosch, afdeling Openbare Orde en Veiligheid, team Evenementen. Ik hield mij bezig met het vergunningverleningsproces en ik voerde een onderzoek uit naar het beter reguleren en handhaven van drugs tijdens Dance evenementen. Naar aanleiding van dat onderzoek heb ik een stuk geschreven voor het huidige evenementenbeleid. Ook heb ik, in het kader van mijn afstuderen, een onderzoek mogen uitvoeren bij de politie Zeeland-West-Brabant naar de mogelijke verbeteringen van de ingestelde opsporingsonderzoeken naar identiteitsfraude met brondocumenten in de vreemdelingenketen. Ik heb op basis van mijn conclusies een factsheet opgesteld aan de hand waarvan de politie deze opsporingsonderzoeken kan behandelen.

eva.jpg

Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
Ongeldige afbeelding

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.