Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Het verhaal van: Damian van Laar

damian-2.jpg

Sinds maart 2020 heeft het coronavirus een grote impact op hoe wij leven en werken. Er waren aanpassingen nodig om de 1,5 meter afstand te kunnen houden, het werk kwam bij sommige bedrijven deels stil te liggen en bij andere bedrijven nam de vraag naar producten of diensten juist toe. De crises had de grootste impact op bedrijven en instellingen in de sector sport, cultuur, overige dienstverlening, recreatie, de horeca en het onderwijs. Deze ontwikkelingen hebben de gehele Nederlandse economie geraakt. In tegenstelling tot de vele getroffen werkgevers en werknemers heeft het afgelopen jaar mij kansen geboden die ik zeer waarschijnlijk zonder deze coronacrisis niet had gekregen.

Het was 1 februari 2020, de datum waarop ik in dienst bij Haute Equipe ben gekomen. Op dat moment had ik nooit over corona gehoord totdat halverwege maart 2020 Nederland ineens op zijn kop kwam te staan. Er moesten maatregelen getroffen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan waardoor op 17 maart 2020 het kabinet het noodpakket ‘banen en economie’ aankondigde. Het noodpakket bestaat sindsdien uit diverse maatregelen waaronder de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Vanuit de gemeente ’s-Hertogenbosch werd de opdracht om de Tozo regeling uit te voeren in de markt gezet en wij (Haute Equipe) hadden ons hierop ingeschreven. Mede door het plan van aanpak en het gesprek werd de opdracht aan ons gegund waardoor wij sinds 01 juni 2020 druk bezig zijn om alle werkzaamheden rondom de Tozo regeling uit te voeren. Ik vervul de functie van projectleider/kwaliteitsmedewerker. In deze rol haal ik veel plezier in het adviseren en het begeleiden van collega’s die belast zijn met het uitvoeren van de Tozo regeling. Het waardevolle aan het werken in dit team is dat ik niet alles weet en mijn collega ook niet maar met z’n tweeën weten wij wel meer. Daarnaast is binnen ons Tozo team ruimte om gevraagd en ongevraagd met elkaar te kunnen sparren zodat wij scherp en up-to-date blijven. Maar dit Tozo project vraagt ook om bepaalde vaardigheden. Zo zijn onder andere samenwerking en klantgerichtheid erg belangrijk. Juist op dat vlak zie ik hoe mijn collega’s een persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt waardoor ik trots ben dat ik een heel klein steentje daaraan mocht bijdragen.

Mede door mijn 10 jaar werkervaring op het gebied van Werk & Inkomen en een gedegen kennis van wet- en regelgeving (o.a. Bestuursrecht, Participatiewet) is de functie van projectleider/kwaliteitsmedewerker mij op het lijf geschreven. Daarnaast heb ik een aantal jaren ervaring als intern auditor. Ik ben hierdoor in staat om dienstverlening en complexe (financiële) wet- en regelgeving aan elkaar te koppelen, de essentie te benoemen en dit te vertalen naar werkinstructies voor het team en inhoudelijk advies te geven aan de front- en backoffice medewerkers.

Haute Equipe en de opdrachten bij klanten hebben mij het afgelopen jaar mooie kansen gegeven waardoor ik zowel op privé als zakelijk vlak een groei heb doorgemaakt. Ik krijg daardoor veel energie en veel plezier in het werk wat ik doe. Laat dat nou net zijn waar Haute Equipe voor staat: Met een glimlach!

 

Terug naar overzicht
damian.jpg
Damian van Laar
Adviseur bedrijfsvoering
damian-2.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.