Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Haute Equipe staat voor Mens, Milieu, Maatschappij

frans-en-marion-2.png

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kent veel definities en wordt op veel verschillende manieren benaderd. Ben je ermee bezig omdat het moet of omdat je graag wil?

Binnen Haute Equipe stellen we ons altijd de vraag waarom je iets doet. En wanneer ben je dan blij? Is de vraag die daar direct op volgt. Doe je het om je geweten af te kopen en ben je blij als je klanten het ‘MVO-vinkje’ kunnen zetten, of wil je het graag omdat je van betekenis wil zijn en een bijdrage levert aan mens, milieu en maatschappij?

Voor ons is MVO een belangrijk onderdeel van ons DNA. Wij zijn zo. De 3 P’s van MVO (People, Planet en Profit) dekken voor ons onvoldoende de lading. Samen de basis leggen voor maatschappelijk resultaat is niet voor niets wat ons als Haute Equipers bindt. Alles wat wij doen is gericht op het beter maken van onze klanten, het beter maken van onze mensen en samen een leuk bedrijf hebben. We ondernemen graag samen met onze klanten en mens, milieu en maatschappij staan voor ons daarbij centraal.

MVO zit niet alleen in ons denken, maar vooral ook in ons doen. We lopen er niet mee te koop, want het is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Als duurzaam een optie is, kiezen we daar standaard voor. Dat geldt voor ons wagenpark en onze huisvesting, maar bijvoorbeeld ook locaties voor bijeenkomsten kennen een duurzaam karakter en er werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Binnen Haute Equipe kennen we het team HE-Doet. De mensen in dit team houden zich bezig met onze bijdrage aan mens, milieu en maatschappij. Zij zijn onze MVO-ambassadeurs, nemen initiatief, ontwikkelen activiteiten, beschikken over een eigen budget, activeren en motiveren collega’s en adviseren het bedrijf zowel gevraagd als ongevraagd. Of het nou gaat om de speculaas die we inkopen om met Sinterklaas naar onze collega’s te sturen, het herinzetten van gebruikte laptops bij statushouders, thuis lerende kinderen zonder laptop of een bijdrage aan de voedselbank, alles is erop gericht om de wereld om ons heen een beetje leefbaarder te maken en te houden. We zouden niet anders willen en kunnen.

Het resultaat van ons bedrijf zit in het samen dingen mogelijk maken, mooie belevenissen en verhalen, persoonlijke ontwikkeling en samen plezier hebben. Als we dat kunnen combineren met MVO, maakt dat onze resultaten nog mooier.

Marion van Staveren en Frans Lustermans

Terug naar overzicht
frans.jpeg
Frans Lustermans
Directeur
frans-en-marion-2.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.