Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Haute Equipe doet NL Doet

whatsapp-image-2023-03-10-at-15.37.05.jpeg

Op 10 maart was het weer tijd voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL Doet! Vanuit Haute Equipe vinden we het altijd heel leuk om hier aan mee te doen. Samen gingen we op drie verschillende plekken in het land aan de slag. In Zoetermeer is Perenboomgaard hof van Seghwaert lente-klaar gemaakt, in Hoofddorp zijn klusjes gedaan in een verzorgingstehuis van Stichting PCSOH en in Roermond is bij gemeenschapshuis Huiskamer Plus gewerkt aan verrijdbare plantenbakken.

Zoetermeer
Hof van Seghwaert is een plek met leuke duurzame initiatieven met hele enthousiaste vrijwilligers. Het slechte weer kon de vrijwilligers in Zoetermeer niet tegenhouden. Met goede regenkleding aan hebben zij zich ingezet voor het bemesten van 600 perenbomen. Iedereen was flink in de weer met scheppen en kruiwagens waardoor de sneeuwbui bijna vergeten werd. En voor wie het toch te koud vond stonder er lekkere soep en broodjes bij de lunch om weer op te warmen. 

Hoofddorp
Stichting PCSOH bied hele mooie zorg en hulp voor hulpbehoevende ouderen. Het plan was om de binnentuin flink aan te pakken. Met poncho’s en handschoenen aan ging dat best goed. Al hield men het wel bij een paar uurtjes en vonden sommige collega's het toch een beter idee om met de bewoners spelletjes te gaan doen. Gelukkig was er in de middag ook tijd om samen met de bewoners van het bezorgingstehuis wat activiteiten te doen. Het vaste zorgpersoneel werkt zo hard dat het fijn voor hen was dat er een dag zo veel vrijwilligers waren om de bewoners te vermaken en er een mooie dag van te maken. 

Roermond
Huiskamer Plus biedt ouderen in een kwetsbare positie een mooie plek voor ontmoeting en daginvulling. Onze collega’s zijn aan de slag gegaan met het bouwen van verrijdbare plantenbakken waar mooie bloemen of verschillende groente en fruit gekweekt kan worden. Met de plantenbakken gaan zowel ouderen uit de omgeving als ook kinderen van een basisschool aan de slag om samen groene vingers te krijgen. Op deze manier wordt er op een leuke manier wat meer positieve aandacht geschonken aan het sociale contact, buiten zijn, bewegen, samenwerking en gezonde voeding.

NL Doet acties bij organisaties en verenigingen worden altijd door hele enthousiaste en hardwerkende mensen georganiseerd. Zij zorgen er voor dat wij met veel plezier helpen en blij zijn dat we op zo’n dag wat kunnen doen voor de maatschappij.

Terug naar overzicht
0-1-.jpg
Niels Bosch
Adviseur bedrijfsvoering
whatsapp-image-2023-03-10-at-15.37.05.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.