Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Hakima Mahyou - Nieuwe adviseur bestuursrecht bij Haute Equipe

img-2288.jpg

Hakima, hoe gaat het met je en hoe ben je bij Haute Equipe terechtgekomen?
Goed, ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging! Tijdens de eindzittingen voor de moot court aan de Erasmus Universiteit Rotterdam vertelde een collega over een leuke en enthousiaste dame, genaamd Karin Huisman, die bij Haute Equipe werkt. Mijn collega was enthousiast over Karin en vertelde over het bedrijf waar Karin werkt. Uit nieuwsgierigheid ben ik een kijkje gaan nemen op de website en dacht: ‘Hee, dit past goed bij mij!’ Er stond op dat moment ook een vacature open voor een jurist bestuursrecht. Ik ben direct in de pen geklommen en heb via de website gesolliciteerd.

Mooi dat enthousiasme! Wat kan je toekomstige collega’s meegeven over de periode nadat je hebt getekend bij Haute Equipe?
Het is een zeer leerzame periode. In een korte tijd leer je de teams kennen en wat iedereen precies doet. Je wordt meegenomen in de processen binnen Haute Equipe. Daarnaast zie je ook direct veel nieuwe collega’s. Ik zou zeker als tip meegeven aan toekomstige collega’s om regelmatig op kantoor te zijn, zodat je je Haute Equipe collega’s beter leert kennen! Je bent direct echt een collega en iedereen is zo heerlijk toegankelijk.

Dat is goed om te horen. Kan je iets vertellen over je achtergrond en specialisaties?
Ik ben afgestudeerd in het staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Ik ben voor mijn start bij Haute Equipe twee jaar werkzaam geweest bij een accountantskantoor als bedrijfsjurist. Ik hield mij daar bezig met het beoordelen van overeenkomsten en algemene voorwaarden, het juridisch adviseren van het bestuur, het schrijven van juridische regelingen en met privacyvraagstukken. Daarvoor heb ik vijf jaar als advocaat gewerkt bij een kantoor in Rotterdam. Daar hield ik mij naast het bestuursrecht ook bezig met het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Ik adviseerde en procedeerde voor cliënten bij rechtbanken en gerechtshoven.

Op dit moment werk ik ook als docent aan de Erasmus Universiteit. Ik geef het vak Juridisch Academische Vaardigheden. Ik doceer aan tweedejaarsstudenten over het ontwikkelen van pleit- en schriftelijke vaardigheden.

Je hebt al een interessant pad afgelegd. Wat ga je voor leuke dingen bij en vanuit HE-Juridisch doen? En welke opdrachten hoop je te kunnen doen?
Ik hoop me bezig te mogen gaan houden met opdrachten gericht op privacy, bezwaar en beroep. Het lijkt mij verder leuk om als projectleider juridisch getinte opdrachten te gaan doen. Binnen Haute Equipe wil ik me ook gaan concentreren op het schrijven van juridische artikelen. En ik wil nog onderzoeken waar ik mij zoal bij aan kan sluiten of wellicht met een nieuw initiatief kan komen. Ik merk dat daar veel ruimte voor is en dat is heel fijn.

Dat belooft veel goeds. Wat doe je naast je werk graag?
Ik ben graag cultureel bezig. Ik bezoek regelmatig musea of ‘art performances’. Mijn interesse hierin is heel divers. Ik kijk diverse documentaires, over uiteenlopende onderwerpen als kunst, fraude of het rechtssysteem in de VS.

Daarnaast houd ik van lezen, het liefste boeken met een filosofisch tintje. Ik ben op dit moment bezig in ‘Misdaad en Straf’ van Dostojevski. Verder ben ik betrokken bij een community gericht op islam en maatschappij in brede zin van het woord, waarbij we samen bepaalde thema’s onderzoeken en gedachtes met elkaar uitwisselen. Tot slot ben ik heel actief binnen de stichting Plant een Olijfboom. Sinds 1 augustus ben ik de voorzitter. De stichting is gericht op rechtvaardigheid voor Palestijnen en dat doen we door het planten van olijfbomen in de Palestijnse gebieden. Ik houd mij op dit moment vooral bezig met de interne structuur van de stichting en het verder uitbouwen van de stichting met nieuwe initiatieven.

Wie inspireert je en waarom?
Een heel lastige vraag eerlijk gezegd. Het klinkt heel cliché, maar de mens inspireert mij. Iedere dag weer zie ik positiviteit of gedrag bij verschillende mensen waar ik heel veel van kan leren. Er zijn ook minder positieve kanten aan de mens, maar ook dat zorgt voor reflectie en de zoektocht om dat om te zetten naar iets bruikbaars als inspiratie.

Mooi gezegd! Wat betekent maatschappelijk resultaat voor jou?
Maatschappelijk resultaat is voor mij dat zoveel mogelijk mensen van dat resultaat kunnen profiteren zonder dat zij daar op dat moment iets voor terug moeten of kunnen doen. Dus waarbij we elkaar een stukje verder kunnen helpen – een soort “pay it forward” idee. Maatschappelijke betrokkenheid is voor mij dat ik iets mag betekenen voor een ander zonder dat ik daar zelf beter van word. Dit kan dus ook de natuur zijn. Bijvoorbeeld de trein in plaats van de auto pakken om op mijn bestemming in het weekend te geraken. Dit betekent voor mij niet dat iedereen aangesloten zou moeten zijn bij een goed doel of stichting, maar dat iedereen bewust is van zijn of haar invloed op mens en maatschappij en onderzoekt op welke wijze zij daar een positieve draai aan kunnen geven.

Collega worden van Hakima en onze andere juridische collega's? Solliciteer dan op een van onze openstaande vacatures via deze link.

Terug naar overzicht
lorenz-van-der-ven-haute-equipe.jpg
Lorenz van der Ven
Juridisch adviseur
img-2288.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.