Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

De drie redenen waarom het belangrijk is om (net als Haute-Equipe) nú te beginnen met MVO!

240307-haute-equipe-webres-24.jpg

Het staat bij veel bedrijven hoog op de agenda en het is tegelijk heel lastig om te verwezenlijken: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De praktijk lijkt vaak weerbarstig. Van het ene op het andere moment bij alle belangrijke beslissingen het grotere, maatschappelijke plaatje meewegen: hoe doe je dat?

Twee jaar geleden werd om die reden de slogan ‘Samen voor maatschappelijk resultaat’ van Haute Equipe concreet gemaakt met de oprichting van HE-Doet. Vanaf de start in 2019 is een fanatieke groep medewerkers aan de slag gegaan met tientallen mooie ideeën en initiatieven. De geboorte van HE-Doet!

Eén van de recente initiatieven is de Haute Equipe Goede Grijpdag, waarin een flinke groep medewerkers door heel Nederland op goede vrijdag afval hebben geprikt. Een ogenschijnlijk klein resultaat. Een misvatting is dan ook dat onze hoge ambities altijd met activiteiten gepaard gaan die groots en meeslepend zijn. Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat juist in kleine stapjes. Onze Sinterklaasactie, een ander goed voorbeeld, werd enorm gewaardeerd omdat én de collega’s een heerlijk speculaastaartje van BraZZerie & Bakkerij Abrona kregen én bij dit mooie bedrijf medewerkers werken met een verstandelijke beperking die samen dit heerlijke product maken. Een gave samenwerking met een maatschappelijk en verantwoord karakter! 

‘Ik ben pas net begonnen bij Haute Equipe, maar één van de argumenten die mij over de streep heeft getrokken om bij HE te komen werken, is de focus die er ligt op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.’ 

Tim Braakman – Adviseur bij Haute Equipe

Omdat het soms lastig is waar te beginnen met MVO, worden hieronder een drietal redenen gegeven om vandaag nog te beginnen met duurzaam ondernemen!

  1. Je kunt klein beginnen

Verduurzamen is een proces. Als je klein begint, heb je veel ruimte om te groeien. Kijk daarom eerst naar de quick wins: kleine verbeteringen of stapjes waarmee snel en makkelijk winst te behalen valt. En gaat dat goed, dan kun je verder gaan kijken.

  1. Medewerkers (in ieder geval die van Haute Equipe!) willen het!

Meer mensen maken zich zorgen over klimaatverandering en de impact die zij daarop hebben. In het privéleven, maar ook op hun werk. Dat maatschappelijke bewustzijn kan een goede reden zijn om werk te maken van duurzaamheid.

  1. En, het is leuk!

Werken aan een mooiere wereld is tegelijkertijd ook erg leuk. Het geeft niet alleen een goed gevoel: je draagt een steentje bij aan een betere wereld. Wie wil dat nou niet?

Bekijk hier onze MVO pagina.

Terug naar overzicht
paul-lips.jpg
Paul Lips
Adviseur
240307-haute-equipe-webres-24.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.