Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Gemeente Almere - Project Oosterwold

skyline-almere-1.jpg

KLANT IN ZICHT l Gemeente Almere

Als juridisch adviseur, bij het meest vooruitstrevende gebiedsontwikkelingsproject: Oosterwold

Afgelopen november ben ik gestart bij de gemeente Almere als Juridisch Adviseur vastgoed & uitgifte gronden Oosterwold.

Oosterwold is een unieke manier van gebiedsontwikkeling. Initiatiefnemers ontwikkelen Oosterwold met elkaar. Normaal gesproken heeft de overheid grote invloed op hoe een gebied zich ontwikkelt. Bij Oosterwold heeft de overheid veel minder invloed. Er is een beperkt aantal spelregels van toepassing waar initiatiefnemers zich aan dienen te houden, voor de rest hebben ze de vrijheid om te ontwikkelen wat zij zelf willen.
 
Oosterwold is ruim 4.300 hectare groot en ligt in de gemeenten Almere en Zeewolde. Hoe Oosterwold er over 10 of 50 jaar uitziet? Dat weet niemand. Bewoners krijgen volledig de vrijheid voor eigen en gezamenlijke plannen. Dit betekent dat ze niet alleen zelf bepalen hoe hun woning eruit komt te zien, maar ze zijn ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het aanleggen van wegen, fietspaden, groenvoorzieningen, water en de openbare ruimte. Samen met andere initiatiefnemers dienen ze dit zelf te realiseren.
 
Als adviseur vastgoed & uitgifte gronden Oosterwold houd ik mij bezig met het verkoopproces van de gronden in Oosterwold. Dit houdt in dat ik juridische begeleiding geef aan initiatiefnemers bij de aankoop van een stuk grond. Daarnaast begeleid ik het proces van de koopovereenkomst tot en met het notarieel transport bij de notaris.
 
Wat het voor mij als adviseur van Haute Equipe bijzonder maakt om aan deze opdracht te werken?
Ik vind het vooral mooi om te zien dat de gemeente waarin ik zelf woonachtig ben zich inzet om samen met inwoners vorm te geven aan een groene en duurzame leefomgeving. Gemeente Almere onderscheidt zich met dit project door te laten zien dat zij zich inzet om in de toekomst een duurzame, ecologische en zelfvoorzienende stad te zijn.
 
Lisanne Faasse, adviseur vastgoed en grondzaken, Haute Equipe Juridisch


Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
skyline-almere-1.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.