Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

‘Zullen we elkaar helpen?’ Kamers voor kwetsbare jongvolwassenen

foto-2.jpg

Dinsdag, 1 juni 2021, is de groepsopdracht voor ons (de trainees) gestart in de gemeente Zaanstad. In een paar maanden tijd gaan wij ons inzetten voor kwetsbare jongvolwassenen in de regio Zaanstreek.

Naar aanleiding van een verdubbeling van het aantal dak- en thuislozen sinds 2009 in Nederland, heeft het kabinet 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanpak van dak- en thuisloosheid in 2020 en 2021 (plan Blokhuis). In de regio Zaanstreek is de afgelopen jaren het aantal jongvolwassen dak- en thuislozen gestegen. Er blijkt onvoldoende opvang te zijn om alle kwetsbare jongvolwassenen een thuis te bieden. Met behulp van het plan Blokhuis pakt de gemeente Zaanstad deze situatie aan met het project: ‘Zullen we elkaar helpen?’ Kamers voor kwetsbare jongvolwassenen. Dit project komt voort uit een citychallenge in de gemeente Zaanstad: ‘Hoe kunnen wij meer Zaanse woningeigenaren verleiden om een kamer beschikbaar te stellen voor jonge woningzoekenden’. Dit is het startpunt van het project geweest.

Wat gaan wij doen met/tijdens dit project?

  • We voeren een onderzoek uit waarbij we gaan kijken wat er op dit moment georganiseerd/ondernomen is in andere gemeenten;
  • We gaan op zoek naar effectieve manieren om beschikbare kamers bij ouderen in de gemeente Zaanstad te benutten;
  • We gaan beoordelen hoe en wat de gemeente effectief toe kan passen in haar eigen gemeente;
  • Hieruit vloeien concrete tools voort die wij – voor zover mogelijk – gaan ontwikkelen en de gemeente in de praktijk kan implementeren;
  • We leveren een adviesrapport op waarin we dit beschrijven en lichten dit in een groepspresentatie toe aan de gemeente en betrokken partijen.

Wij zijn blij dat wij een bijdrage kunnen en mogen leveren aan het helpen van deze kwetsbare jongvolwassenen aan een dak en een thuis!
Mochten er vragen of geïnteresseerden zijn, neem vooral contact met (één van ons) via Haute Equipe Partners in Public.

Astrid Wentzel, Eva Buitenhek, Lorenz van der Ven, Niels Bosch, Sanne van Gameren, Thomas van Essen, Tim de Vries en Yasmijn Wakker.

5.jpg
info@haute-equipe.nl

Terug naar overzicht
foto-2.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.