Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

OOV-Adviseur George Patijn stelt zich voor

img-3023.png

George Patijn werkt sinds eind 2022 bij Haute Equipe. Het afgelopen halfjaar heeft hij een specifieke interesse ontwikkeld voor Openbare Orde en Veiligheid. Daarom heeft hij zich bij Haute Equipe Juridisch gevoegd.

Ha George. Hoe gaat het met je en hoe bevalt het je binnen Haute Equipe Juridisch?

Met mij gaat het goed. Momenteel heb ik even geen opdracht, maar gelukkig kan ik mij op andere manieren nuttig maken. Natuurlijk val ik nog niet zo lang onder HE-Juridisch, maar het voelt wel echt als mijn team. Door de plannen die zijn besproken, kijk ik uit naar de (online) bijeenkomsten met het team.

Dat is heel fijn om te horen. Hoe is je eerste opdracht bij Haute Equipe bevallen?

Mijn eerste opdracht is goed bevallen. Het was mijn eerste opdracht binnen een gemeente. Doordat ik wekelijks aansloot bij de portefeuillehouders-overleggen van de burgemeester en rondom collegevergaderingen veel mee kreeg, leerde ik snel hoe de bestuurlijke kant van een gemeente Wijdemeren in elkaar zit. Door verschillende taken voor de burgemeester uit te voeren, leerde ik vrijwel iedere afdeling van de gemeente kennen. Wat dat betreft was de opdracht ideaal om veel ervaring op te doen.

Daarbij heb ik veel contact gehad met de verschillende collega’s van Haute Equipe binnen Wijdemeren. Dat was fijn omdat het een dynamische gemeente is met veel uitdagingen.

Een mooie opdracht om mee te beginnen! Kan je iets vertellen over je achtergrond en specialisaties?

Zeker. Ik heb twee jaar rechten gestudeerd aan de UvA. Hierna heb ik gewerkt bij het archief van het OM Midden-Nederland. Hier was ik verantwoordelijk voor de digitalisering van het archief. Daarna heb ik Bestuurskunde gestudeerd. Via een collega kwam Haute Equipe op mijn pad. Tijdens mijn studie Bestuurskunde heb ik veel over het publieke domein en bestuursrecht geleerd. Ook groeide daar mijn interesse voor openbare orde en veiligheid. Daar heb ik ook mijn stages op uitgekozen. Bij het CCV heb ik alle overleggen en samenwerkingsverbanden rondom BOA’s in 3 domeinen (openbare ruimte, milieu, openbaar vervoer) in kaart gebracht. Daarna heb ik bij woningcorporatie Eigen Haard in Amsterdam mijn afstudeeronderzoek gedaan naar interne frauderisico’s en beheersmaatregelen.

Wat ga je voor leuke dingen bij HE-Juridisch doen intern en extern?

Bij HE-Juridisch intern lijkt het mij leuk om regelmatig aan de nieuwsbrief bij te dragen. Wat er verder intern voor leuke dingen te doen zijn, moet ik nog ontdekken. Qua opdrachten hoop ik veel te kunnen doen binnen openbare orde en veiligheid. Op de lange termijn zou ik projecten met jeugdcriminaliteit of aanpak ondermijning in vastgoed interessant vinden. Uiteindelijk hangen veel onderwerpen binnen OOV samen dus zal ik eerst in het geheel meer ervaring op moeten doen.

Wat spreekt je zo aan in het vakgebied OOV?

Kortgezegd vind ik het interessant hoe je door middel van maatregelen (deels) kunt voorkomen dat er door menselijk gedrag onveilige situaties ontstaan. Dit wordt uitdagend door aspecten als politiek, privacy, capaciteit en de werkbaarheid. Daarbij veranderen de samenleving en daarmee de problematiek continu. Een interessant artikel hierover: https://www.verwey-jonker.nl/artikel/afscheidsrede-prof-hans-boutellier/.

Wat doe je naast je werk graag?

Als het lukt sport ik veel. Ik heb lang gehockeyd en gevoetbald maar door een blessure kon ik alleen in de sportschool terecht. De kracht zit hem in de herhaling. Daardoor werd het vanzelf leuk. Verder vind ik het heel leuk om te koken met vrienden of mijn vriendin. Als ik minder tijd maar wel de middelen heb ga ik wat eten in Amsterdam. Daar is altijd iets nieuws te ontdekken.

En tot slot. Wat betekent maatschappelijk resultaat voor jou?

Dat het werk dat je doet een wezenlijk verschil maakt voor een groep in de samenleving. Of dit nu jongeren uit een bepaalde wijk, vluchtelingen, eenzame ouderen of gedupeerden van een bepaald beleid zijn, maakt niet uit. Als die groep maar ervaart dat zij worden geholpen of zich gesteund voelen door de overheid.

Terug naar overzicht
lorenz-van-der-ven-haute-equipe.jpg
Lorenz van der Ven
Juridisch adviseur
img-3023.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.