Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Monique Nijkamp - De nieuwe aanvoerder van Haute Equipe Juridisch

6531-page41-20201008.png

Ja, daar is ie dan... het aanvoerdersstokje van het team Juridisch of, om in de juiste termen te blijven, de aanvoerdersband. Marc (Douma) kondigde in december al aan dat hij, na vier jaar, afzwaaide als aanvoerder van het team. Niet omdat hij het niet leuk meer vond, maar om ruimte te maken voor nieuwe invloeden en ideeën en een kans te bieden aan andere mensen binnen het team. Kenmerkend voor Haute Equipe: vernieuwing blijven zoeken en volop kansen bieden voor ontwikkeling.

Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. Hoewel ik nog niet zo lang bij Haute Equipe werk en ik het team door alle coronaperikelen meer online dan fysiek heb gezien, denk ik toch een goede bijdrage te kunnen leveren. Coen (Modderman) en Marc hebben de afgelopen jaren een prachtig, florerend team neergezet en ik hoop dat samen met Coen te kunnen behouden en verder door te ontwikkelen.

Eén van de ontwikkelpunten waar ik mee aan de slag ga de komende tijd is de verbinding binnen het team en tussen de verschillende domeinen binnen Haute Equipe. Binnen een interim organisatie, waar iedereen toch voornamelijk voor en bij klanten aan de slag gaat, is teambinding van groot belang. Je collega's blijven ‘vinden’, weten wat er speelt, wat belangrijk is voor je collega en vooral ook de gezelligheid blijven ervaren. Want gezellig is het, de medewerkersbijeenkomst van 1 oktober staat nog vers in mijn geheugen.

Om een gezonde basis te houden en te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar goede juristen, gaan we het komend jaar ook volop inzetten op uitbreiding van het team. Gelukkig vinden steeds meer leuke juristen de weg naar ons. Zo ben ik bijvoorbeeld erg blij met de komst van Renate (Kool), een oud-collega die graag opnieuw bij Haute Equipe aan de slag wilde gaan en Sara (Bayram), net afgestudeerd en meteen ook onze eerste trainee voor het traineeprogramma dat op 1 september start. Ik word daar heel blij van, die mix van door de wol geverfde senior juristen die alle kneepjes van het vak al kennen en de jonge talenten die vol enthousiasme het vak nog gaan leren.

Waar Coen en ik ons ook op gaan richten is het verder uitbouwen van adviesopdrachten waar we een ‘totaalpakket’ aan kunnen bieden. Complexe opgaven waar we vanuit verschillende disciplines adviseren. Die kennis kan vanuit de verschillende vakgroepen binnen ons eigen team komen, maar ook evengoed vanuit de domeinen sociaal, bedrijfsvoering of subsidies. Niets leuker dan met een samengesteld team een ingewikkelde vraag van een klant uitpluizen en beantwoorden.

Kortom, genoeg te doen en mocht je het leuk vinden om meer te weten over Haute Equipe of specifiek ons juridisch team, dan spreek ik graag een keertje af voor de spreekwoordelijke ‘kop koffie’.

Monique Nijkamp

Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
6531-page41-20201008.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.