Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

KLANT IN ZICHT | Regionale Energie Strategie (RES) voor de regio Rotterdam/Den Haag

energietransitie-pob-2.jpeg

Door Marc Douma, senior adviseur en teamaanvoerder Haute Equipe Juridisch

Na bijna 3 jaar bij Haute Equipe weet ik wel ongeveer wat ik qua opdrachten nou het leukste vind. Het is fijn om bij een opdrachtgever te zitten tussen de tijdelijke (maar vaak heel hartelijke) collega’s. In deze coronatijd vind ik het gemis daarvan soms best lastig. De waardering voor het helpen oplossen van een probleem motiveert me enorm. Ik zou het niet willen missen.

Af en toe komt er echter ook een ander soort opdrachten voorbij, waarvoor je niet bij de klant zelf zit. Waarbij het niet gaat om acute problemen maar om het geven van advies gericht op de lange termijn. De verhouding tussen adviesopdrachten voor de klant en detachering bij de klant is ongeveer 10/90 (bij Haute Equipe Juridisch). Bij mij gaat het dan vaak over advies bij aanbestedingen en soms over subsidies of privacywetgeving. Deze opdrachten zijn echt de kers op de taart.

Zo adviseer ik nu ook bij de Regionale Energie Strategie voor de regio Rotterdam/Den Haag. Een proces dat nieuwe wegen kent waarbij een zekere creativiteit nodig is. Bijvoorbeeld of de wensen en bedenkingenprocedure uit de Gemeentewet ook nuttig en bruikbaar kan zijn bij het ophalen van input van raden op de concept-RES (spoiler alert: volgens mij wel J). Nu ben ik, samen met collega Arnout, bezig met het opzetten van de niet-openbare aanbesteding waarbij raamcontracten gesloten gaan worden met verschillende specialisten op het gebied van warmte, elektriciteit en brandstoffen. Het vereist verdieping, snelheid en afstemming. Dat de opdrachtgever kritisch, maar ook bijzonder aardig is, maakt het alleen maar beter. Dan doe je het ook echt samen met de klant, wat mij betreft het leukste dat er is! 

Marc Douma (marc.douma@haute-equipe.nl)

Terug naar overzicht
energietransitie-pob-2.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.