Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

De eerste maand van een trainee bij Haute Equipe

1662191353040.jpeg

Wij zijn Rida Najib, Tamara Udo, Emily van der Wolk en Lars Genders, Bedrijfsvoering trainees bij Haute Equipe. In dit artikel nemen we je mee in onze eerste weken als trainee.

Na een lange en ontspannen zomervakantie moesten we er aan geloven. Voor een groot deel van ons, onze eerste ‘echte’ baan. Na onszelf in een nette broek en overhemd te hebben gehesen stapten we ’s ochtends vroeg in de trein naar Hoofddorp. Met een gezonde dosis spanning en enthousiasme zocht een ieder zijn plek op de ‘trainee zolder’. Na een introductie en een prachtig verhaal zoals we dat kennen van Marion en Frans, was het tijd voor de lunch. In de middag hebben we in vogelvlucht een kijkje gekregen in alle domeinen en andere belangrijke onderdelen van Haute Equipe. Om daarna in onze ‘eigen’ auto naar huis te rijden. Emily reedt in haar bolide naar Bodegraven, Tamara naar Kudelstaart, Lars naar Meerssen en Rida naar Amsterdam. 1 september viel op een donderdag dus we hadden een rustige opstart van twee dagen waarna we van ons weekend konden genieten.  

img-2225.jpg

De weken die daarna volgen waren intensief en vroegen veel van ons. We hebben dag in dag uit trainingen gehad over o.a. gemeentefinanciën, het sociaal domein en het doen van een intake. Dit zorgt ervoor dat we veel collega’s hebben leren kennen en we enigszins een beeld hebben van wie waar mee bezig is. Na de eerste week alle modules op het kantoor in Hoofddorp te hebben gehad werd het tijd om onze auto voor het eerst intensief te gebruiken met een ritje naar ons kantoor in Arnhem. Deze dag stond in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Dit was een mooie warming-up om twee weken later een training te volgen over het sociaal domein in Leeuwarden. Wij waren aangenaam verrast door de mooie omgeving waar we doorheen reden onderweg naar het Noorden.  

De dagelijkse lunch heeft een bindende rol gespeeld in de samenhorigheid van de trainees. Dit was het moment om elkaar te leren kennen en even te ontspannen. Een leuke en tevens belangrijke vraag is: hoe gedraag je je nou eigenlijk tijdens zakelijke bijeenkomsten en etentjes? Op deze vraag hebben wij antwoord gekregen tijdens een etentje bij restaurant Long Island. We zijn hier meegenomen in ‘hoe heurt het nou eigenlijk?’. Een hele leuke, leerzame en vooral gezellige avond.  

De afsluiter van onze eerste maand als trainee was natuurlijk de medewerkersbijeenkomst. We hebben een hele boel leuke reacties gehad op het filmpje wat wij hadden gemaakt om ons voor te stellen. We zijn alle vier gedreven en enthousiast om met onze opdrachten te beginnen. Rida gaat als programmasecretaris duurzaamheid starten in de gemeente Zaanstad, Tamara is financieel administratief medewerker bij de GGD Amsterdam, Lars gaat hopelijk starten bij MijnGemeenteDichtbij en Emily gaat een onderzoek doen naar de breakdown van pleegkinderen voor de gemeente Den Bosch. 

Bekijk hier onze junior financieel adviseur vacature.

Terug naar overzicht
1662191353040.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.