Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Robotic Process Automation (RPA)

Professionals zijn het liefst met hun vak bezig. En dat is ook de bedoeling maar in de praktijk groeien de administratieve taken: het registreren van gegevens in digitale systemen. Dit komt doordat meer gegevens nodig zijn voor managementinformatie, voor integraal werken (clientsystemen), voor kwaliteitsborging, voor beperking van de aansprakelijkheid etc. Daarbij komt dat allerlei bedrijfssystemen niet altijd (goed) gekoppeld zijn. Op zich logische ontwikkelingen, maar het effect hiervan is dat de vakspecialist vaker met interne administraties bezig is dan met zijn vakspecialisme.  

Robotic Process Automation (RPA) is een oplossing waarbij repeterende handelingen door een softbot overgenomen worden. Een softbot is een virtuele medewerker die 24/7 administratieve handelingen van u kan overnemen.  De softbot kan voor uw organisatie gegevens invoeren, valideren, verrijken, synchroniseren, verwerken, verzamelen en rapporteren. Maar je moet hem duidelijke instructies geven.

RPA kan het werk leuker en efficiënter maken in het Sociaal Domein, financiële administraties, dienstverlening, zaakgericht werken etc. Medewerkers komen meer toe aan hun vakinhoudelijke werk en/of de personeelsbezetting hoeft niet uitgebreid te worden. Administratieve fouten door het overtikken van informatie worden weggenomen wat de informatiekwaliteit ten goede komt. Uiteindelijk kan RPA een aantal organisatierisico’s wegnemen.

Haute Equipe helpt u bij het inventariseren van potentiële RPA processen, het opstellen van een businesscase en de besluitvorming. Daarna organiseren wij een kick-off met betrokkenen binnen uw organisatie en eventueel daarbuiten. Hierna word met betrokkenen de aanpak doorgenomen en kan het configureren van de softbot beginnen. Na de testperiode is het tijd voor de landing van de verandering in uw organisatie. Het project wordt afgesloten met een evaluatie.

Terug naar overzicht

 

nicky-foto-1.png

Neem contact op met Martijn

martijn.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.