Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Nieuwe opdracht in kaart: Edward de Gast, gemeente Deurne

deurne.png

Senior juridisch adviseur - Juridische zaken

Sinds 24 januari 2022 ben ik full time werkzaam in de gemeente Deurne als senior juridisch adviseur bij Juridische Zaken. Ik combineer het werken thuis met het werken op het gemeentehuis in Deurne met een overnachting in hotel brasserie Plein vijf, 2 minuten lopen vanaf de werkplek.

De werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend, hetgeen mij aanspreekt. Het prettige van een kleine gemeente zijn de korte lijnen met het bestuur en de gemeentesecretaris.

Hot item is op dit moment de Wet open overheid die op 1 mei 2022 in werking treedt. Vanuit het Rijk worden hiervoor aanzienlijke middelen vrijgemaakt voor onder meer de gemeenten. De achterliggende gedachte is dat gemeenten meer open en transparant worden en de archivering op orde hebben.

In de gemeente Deurne ben ik druk doende met het opzetten van een projectgroep, die hiermee aan de slag moet gaan. Tot op heden is met dit onderwerp nog niet veel gebeurd en 1 mei 2022 nadert al heel snel.

Naast dit onderwerp word ik ingeschakeld voor allerlei juridische adviezen en wat wel of niet verstrekt kan worden aan derden.

Terug naar overzicht
0-1.jpg
Maarten de Wind
Adviseur
deurne.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.