Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

NIEUWE MEDEWERKER | Karin Huisman

img-1773.jpg

Ha Karin! Wanneer ben je bij Haute Equipe begonnen en hoe ben je bij ons terechtgekomen?
Ik ben nog maar kortgeleden begonnen, op 1 september 2021. Ik zag de vacature voor de senior adviseur OOV voorbijkomen. De tekst sprak mij zeer aan. Haute Equipe is een jong, dynamisch adviesbureau met lef. Al snel had ik een leuk telefoongesprek met HE-adviseur Karin Francken en daarna volgden leuke gesprekken op kantoor. Haute Equipe voelde meteen als een warm bad.

Blij om dat te horen. En wat heb je hiervoor allemaal gedaan?
Ik heb het afgelopen jaar in de sociale advocatuur gewerkt. Daarvoor zo’n twintig jaar bij gemeenten, onder meer als teamcoördinator handhaving en OOV, meewerkend voorman, teamcoördinator juridische zaken en beleidsmedewerker sociale zaken. De tien jaar daar weer voor was ik advocaat. Ik heb mij dus vrij breed met OOV- en sociale thema’s beziggehouden.

Ik vind het belangrijk om mij naast mijn baan ook maatschappelijk in te zetten. Zoals door middel van vrijwilligerswerk bij slachtofferhulp en het geven van Nederlandse les aan vrouwen die hier vanuit het buitenland zijn gekomen.

Wat een imposante bak ervaring. Wat spreekt je zo aan aan OOV?
Het is eigenlijk gewoon het mooiste taakveld in het publieke domein. Het is dynamisch, hectisch en je bent vrijwel altijd met actuele, maatschappelijke zaken bezig. Je slaat bij wijze van spreken ’s morgen de krant open, en je weet waar je je de rest van de dag mee bezig zal gaan houden.

Het veld waarin je opereert is ook heel interessant: dicht bij de burgemeester om strategieën te bepalen, samenwerking met veiligheidspartners en met nog veel andere mensen om tafel. Een divers gebeuren waarmee je op veel verschillende plekken komt.

En het belangrijkste: je kan een bijdrage leveren aan de veiligheid.

Wat voor OOV-werkzaamheden doe je nu vanuit Haute Equipe?
Ik ben gedetacheerd als OOV-adviseur bij de BEL Combinatie. Ik houd mij daar vooral met sociale veiligheid bezig: interactie tussen mensen, complexe woonoverlast, persoonsgerichte aanpak, multi-problem gezinnen, jeugdoverlast. En tevens met cameratoezicht, de inzet van particuliere beveiligers en high impact crime, zoals auto- en woninginbraken en – zeker in coronatijd relevant – cybercrime.

Wat typeert jou als OOV-jurist?
Ik ben geïnteresseerd in mensen, in het aanpakken van problemen op het menselijke vlak. Ik vind het mooi om daaraan een bijdrage te leveren. Tegelijk kan ik best pittig zijn: ik geloof erin om mensen de kansen te geven er wat van te maken, maar dan moeten zij die kans wel grijpen. Mensen hebben daarin een eigen rol. Overheden dienen te ondersteunen zodat zij zelf ook verantwoordelijkheid kunnen nemen

Het mooist is om een positieve bijdrage te kunnen leveren indien kinderen in problematische situaties zijn geraakt. Om juist dan hulp te bieden en maatwerk te leveren, zoals wat betreft het strafrecht versus het bestuursrecht en het breder kijken dan naar de jeugdige. De situatie van het gezin als geheel is van groot belang.

Kortom: flink doorpakken maar met oog voor de menselijke maat.

En buiten je werk, heb je interessante of spannende hobby’s?
Jazeker: boksen! Ik ga niet meer de ring in; op mijn leeftijd is het me vooral om conditie te doen. Het is de leukste sport die ik heb gedaan. Even je kop leegmaken en flink losgaan.

Klinkt goed! Tot slot: heb jij nog een goede tip voor de lezers van onze nieuwsbrief/website? Boek, serie, film…?
‘De achterkant van Nederland. Hoe onder- en bovenwereld verstrengeld raken’ van Pieter Tops en Jan Tromp. Ondermijning is zó’n belangrijk thema in gemeenteland. Een voor een deel nog onontgonnen gebied. Daar is nog een wereld in te winnen.

Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
img-1773.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.