Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

New Colors – Oplevering jaarrekening

newcolors-3.0-3.png

New Colors zijn opdrachten die wij al jaren uitvoeren bij en met onze klanten. Opdrachten waarbij we interne processen en producten, voor en samen met de klant, weer kleur geven. New Colors zijn dezelfde opdrachten in een nieuw jasje met een andere aanpak. We praten je graag bij over onze oplossing ‘Oplevering Jaarrekening’.

De oplevering van de jaarrekening is ieder jaar weer een spannend en intensief traject. Lukt het om op tijd een kwalitatief goede jaarrekening op te stellen? Hebben we alle stukken en onderbouwingen gereed als de accountant start?

Een stroef lopend jaarrekeningproces komt veel voor. Dat heeft vaak diverse oorzaken. Bij het opstellen van de jaarrekening worden de tekortkomingen in bijvoorbeeld onderliggende processen, planningen, (sub-)administraties echt zichtbaar. Vanwege de tijdsdruk moeten dingen snel en pragmatisch opgelost worden. Het structureel oplossen van problemen wil daarbij nog weleens worden vergeten.

Daarnaast is vaak niet duidelijk wat de accountant bedoelt met de stukken die moeten worden opgeleverd of met de vragen die worden gesteld. Soms ontbreekt een centrale regie, een kwaliteitscontrole of zijn planningen niet op orde. De deadlines zijn duidelijk, maar er bestaat een combinatie van afhankelijkheden binnen de planning, waardoor de planning uitloopt. Voorbeeld: een late factuur of jaarnota waardoor de afrondende boeking te laat gemaakt kan worden. Knelpunt: de deadlines worden niet gehaald met alle gevolgen van dien.

Wij hebben hier ervaring mee en kunnen je helpen dit te voorkomen! Wij helpen jou het jaarrekeningtraject het komende voorjaar vlotter en gemakkelijker te laten verlopen, door de kwaliteitscontrole te verzorgen, de regie uit te voeren, specifieke onderdelen van de jaarrekening te verzorgen of zelfs het hele traject!

Wat maakt Haute Equipe’s New Colors anders? Wij zijn al jaren actief bij gemeenten en in de gemeentelijke jaarrekeningtrajecten, weten hoe het eraan toe gaat, herkennen de problemen en handelen direct. Resultaatgericht en binnen de vooraf gemaakte afspraken. Ook in de hectiek van een jaarrekeningproces! Kennisdeling staat bij onze New Colors voorop: jouw medewerkers leren van onze ervaren adviseurs.  

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via newcolors@haute-equipe.nl.

Terug naar overzicht
newcolors-3.0-3.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.