Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Haute Equipe organiseert inspiratiesessie over 'Vertrouwen Inwoners en de Overheid'

van-wantrouwen-naar-vertrouwen-2-.png

Haute Equipe organiseert een Inspiratiesessie 'Inwoners en de Overheid: Van Wantrouwen naar Vertrouwen' op donderdag 7 maart 2024 in Roermond. 

Waarom organiseert Haute Equipe deze sessie?

Door thema's als de toeslagenaffaire en de schadeafhandeling van de watersnood in Limburg is het vertrouwen tussen inwoners en de overheid al langere tijd laag. Inwoners voelen zich niet meer gehoord, gezien of zelfs onrechtvaardig behandeld. Hierdoor zetten de mensen die het nodig hebben niet de stap naar de overheid of gemeente. Het gevolg hiervan is dat overheden of gemeenten hun zorgplicht onvoldoende kunnen vervullen voor deze groep. In deze sessie brengen we beleidsmakers, kwartiermakers, gemeentesecretarissen en anderen die dagelijks met dit thema te maken hebben samen om te sparren hoe het anders kan. 

Wat kan ik verwachten van deze sessie?

Bestseller auteur Leon Schaepkens en gemeentesecretaris Harrie Timmermans delen inzichten uit de evolutiepsychologie en lichten toe hoe jouw gedrag kan zorgen voor veiligheid, verbondenheid en waardering bij inwoners. Na het plenaire deel gaan we in kleinere groepen dieper in gesprek rondom dit thema. We sluiten af met een netwerkborrel. De sessie vindt plaats op donderdag 7 maart 2024 tussen 15.00 en 18.00 uur op het kantoor van Haute Equipe in Roermond. Deelname is gratis.

 

Terug naar overzicht
van-wantrouwen-naar-vertrouwen-2-.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.