Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Goede Grijpdag ‘22

grijpdag-tim.png

Het blijkt dat in Nederland zo’n vijftigmiljoen(!) kilo zwerfaval per jaar op straat of in het groen wordt gegooid. Behalve dat het er gewoonweg lelijk uit ziet in het straatbeeld, is het uiteraard ook slecht van het milieu. Laat dat nou één van onze drie pijlers zijn bij HE-Doet: Mens, milieu en maatschappij. Daarom zijn we vorig jaar begonnen met een initiatief om de omgevingen van onze kantoren op te schonen.

Sinds 2021 is Goede Vrijdag bij Haute Equipe omgetoverd in ‘Goede Grijpdag’. Hoewel het een aangewezen vrije dag is voor onze collega’s, siert het de Haute Equiper om op die vrije dag, samen met andere collega’s een grijper en een afvalzak ter hand te nemen. Zo ook dit jaar.

Op 15 april stonden er 20 collega’s klaar bij onze kantoren om op pad te gaan. Echter, niet voordat er nog een op koffie met een lekkere versnapering was genuttigd. Het weer besloot ook om mee te werken en onder fijne omstandigheden is iedereen een uur of twee op pad gegaan, om met volgegrepen vuilniszakken weer terug te keren.

Wanneer je onderweg bent, dan valt het op dat het afval zich op bepaalde plekken ‘verzamelt’. Dat is dan ook een goede bevestiging dat het belangrijk is om zo veel mogelijk afval van de straat te houden. Wanneer er al afval zichtbaar is, maakt dat de drempel voor de vervuiler kleiner daar wat bij te gooien.

Als je zelf wil bijdragen aan een schonere omgeving, zijn er een hoop verschillende mogelijkheden. De makkelijkste is uiteraard om alles in een afvalbak te gooien. Helaas werkt dat niet voor iedereen zo, dus zal je op een wandeling afval tegenkomen dat je liever niet met de blote handen opraapt. Gemeenten en andere organisaties faciliteren burgers die helpen met zwerfafval ruimen maar al te graag met grijpstokken en afvalzakken en -ringen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.nederlandschoon.nl of op de website van je eigen gemeente.

Voor deze actie willen we NCMX centrum voor duurzaamheid, de gemeente Hoorn en de gemeente Leeuwarden bedanken voor het beschikbaar stellen van materiaal!

Terug naar overzicht
1602768286847.jpg
Anouk Simmes
Adviseur bedrijfsvoering
grijpdag-tim.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.