Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

KLANT(EN) IN ZICHT l Tour de West-Nederland

6097-page41-20201008-1.png

Vlak nadat ik bij Haute Equipe startte als juridisch adviseur had ik een selectiegesprek bij de Gemeenten Amstelveen en Aalsmeer (AA-organisatie) voor de opdracht senior jurist Sociaal Domein. Hoewel ik bijna maximaal scoorde op het interview viel de keuze net op een ander. Maar dankzij het goede gesprek werd ik niet veel later alsnog bij deze opdrachtgever gedetacheerd als senior juridisch medewerker bij de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Voor mij een totaal nieuw werkveld; alleen maar extra leuk, dacht ik.
 
Bij de afdeling Stedelijke Ontwikkeling kwam ik in een klein team van 4 juristen en kreeg ik in essentie vijf taken: coördineren planschadeverzoeken, tegenlezen concept-omgevingsvergunning, coördineren Wob-verzoeken, verweer voeren in bezwaar en juridische advisering aan de collega’s in het ruimtelijk domein.
 
Het was natuurlijk jammer dat ik de collega’s maar weinig in persoon heb gezien in verband met COVID-19. Toch kreeg ik ook via het scherm en de telefoon de indruk van een prettige sfeer en omgang, bijvoorbeeld tussen de juristen van JZ en SO. Dat bleek vaak zeer waardevol.
Dankzij de collegialiteit kon ik mij - wat betreft omgevingsvergunningen - vooral richten op de kruimelgevallen, om zo wat meer bekendheid op te bouwen met de verschillende bestemmingsplannen, de welstandnota, de Wabo, de Bor en ook met Squit XO. Dit was zeer leerzaam.
 
Ook het van begin tot eind behandelen van planschadeverzoeken was interessant. Vooral het coördineren van een complexe casus waarin ook nadeelcompensatie werd gevraagd was een mooie uitdaging. In contact met aanvragers, de onafhankelijk adviseur en collega’s heb ik een mooie inkijk gekregen in de gemeentelijke planschadekeuken.
 
Naast deze detachering vul ik nog twee andere leuke opdrachten voor Haute Equipe in. Voor de regio Rotterdam en Den Haag begeleid ik de aanbesteding van de Regionale Energiestrategie. Daarnaast geef ik juridisch advies aan een uitvoeringsorganisatie in het Sociaal domein in Zeeuws-Vlaanderen over uiteenlopende onderwerpen, van indicatiemethoden tot inkoopvraagstukken.
 
Ik kijk dus terug op een bijzonder leuke periode en het doel is om dit momentum vast te houden. Vanaf begin november ben ik beschikbaar voor een nieuwe opdracht. En ik kijk nu alweer reikhalzend uit naar de volgende uitdaging om mijn tanden in te zetten. Dus: heb je een scherpe bestuursrechtjurist nodig die goed thuis is in het sociaal domein, ruimtelijk domein of aanbestedingsrecht? Stuur een email naar arnout.denbrok@haute-equipe.nl of info@haute-equipe.nl.

Terug naar overzicht
0-2-.jpg
Arnout den Brok
Juridisch adviseur
6097-page41-20201008-1.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.