Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

INTERVIEW NIEUWE MEDEWERKER | Ikrame el Bouzidi (Corporate Recruiter)

welkom-ikrame.jpg

Sinds wanneer werk je bij Haute Equipe?
Sinds 1 april, als corporate recruiter. Samen met Nick ben ik verantwoordelijk voor de werving van nieuwe adviseurs. Daarnaast denk ik actief mee over HR en met de directie over strategische personeelsbezetting en de arbeidsmarkt. Verder houd ik me bezig met alles wat te maken heeft met het aantrekken en behouden van personeel.

Dat doe ik nu 4,5 jaar. Na de opleiding management in de zorg te hebben gedaan, heb ik als management-trainee in het Erasmus MC gewerkt. Ik vind de zorg een heel mooie branche, maar ik kwam erachter dat het niet bij mij als persoon past. Om wat geld te verdienen tijdens het zoeken naar een andere baan, ben ik in het recruitment gaan werken. Dat beviel zo goed dat ik daar vervolgens altijd met veel plezier in ben blijven werken.

Dus je bent eigenlijk per ongeluk het werkveld ingerold dat heel goed bij je blijkt te passen?
Ja, zeker. Ik ben intrinsiek gemotiveerd om mensen te helpen. Dat kan in de zorg, maar zeker ook in recruitment. Of iemand een baan heeft, is zo belangrijk voor iemands leven. Als ik daarin van betekenis kan zijn, dan vind ik dat hartstikke leuk.

Wat mooi! En wat vind je van Haute Equipe tot nu toe?
Heel anders dan ik gewend ben. Ik heb de afgelopen jaren heel zelfstandig en op vrij competitieve plekken gewerkt. Dat is bij Haute Equipe heel anders: je bent constant samen bezig, je kijkt eerst naar de mens en daarna pas naar het commercieel plaatje. En ik ben ook veel intern bezig. Het was even wennen maar ik ben heel blij dat ik de stap heb gemaakt en voel me erg op mijn gemak. Iedereen is heel collegiaal en gezellig met elkaar, of je nu inhoudelijk adviseur bent of bij sales of recruitment werkt.

Een van de teams waar jij je voor inzet is het juridische team. Is dat een beetje vol te houden, met al die maffe juristen?
Haha, ja absoluut. Ik vind het leuk om de verschillen te zien tussen de teams. Daar zit ook de kracht van Haute Equipe. Iedereen is behoorlijk verschillend maar wil samen het beste voor het bedrijf en de klanten.

Met het juridisch team werk ik graag samen. Er is passie voor het vak en om onderling elkaar te helpen en begeleiden, maar ook om mee te denken over recruitment en de toekomst van Haute Equipe. Het vooroordeel van saaie mannen in strakke pakken bleek onwaar. Iedereen is hartstikke leuk en sociaal.

Goed om te horen! Wat vind je buiten je werk leuk om te doen?
Ik geef twee keer in de week aan de mini’s handbaltraining. Ik heb zelf ook gehandbald, maar door een ernstige knieblessure kan dat niet meer. Ook geef ik om de zaterdag bijles aan kansarme jongeren in Den Haag. Daar kom ik jongeren tegen met flinke problemen, die door corona vaak nog erger zijn geworden. Voor corona konden we op locatie en met alle benodigdheden met hen aan de slag. Nu met corona is dat lastig en zie je de helft niet meer. Dat is wel heel moeilijk, want je gunt die kinderen de steun en hulp zo.

Heb je goede hoop dat die kinderen straks als de versoepelingen van de coronaregels toenemen weer bij jullie in beeld komen?
Ja absoluut. Ik hoop dat als de samenleving weer open kan, die kinderen weer terugkomen. We gaan hen ook opzoeken en actief terughalen en steunen. Sommigen boeken zo veel vooruitgang bij ons.

Wat goed dat je dat voor hen doet. Over kinderen gesproken: volgens mij ben je bovendien een familiemens en tante van twee jonge kinderen toch?
Ik ben inderdaad echt een familiemens. Ik heb twee zusjes en een broertje. Mijn ouders heb ik gelukkig allebei nog. Ik ga vaak bij hen op bezoek. Ook heb ik twee nichtjes, waar ik geobsedeerd mee ben: die verwen ik, ik ga met ze naar buiten en naar de kinderboerderij, allemaal van dat soort dingen.

Heel leuk! En heb je nog wel eens tijd voor jezelf?
Eén keer in de week neem ik een avond of een halve dag de tijd voor mezelf. Dan kan ik echt even opladen en alles wat ik heb gehoord en gezien te verwerken. Dan kan ik de week daarna weer verder. Ik houd van boeken en documentaires, zeker over geschiedenis en in het bijzonder de Noord-Afrikaanse geschiedenis.

Heb je een aanrader voor de lezers van deze nieuwsbrief?
Voor de liefhebben van thrillers: ‘Zonder een woord’ van Linwood Barclay. Een leuk en onvoorspelbaar boek!

Bekijk Ikrame hier op LinkedIn.

Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
welkom-ikrame.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.